SHSoft.gr - ΛΟΓΙΣΜΙΚΑ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

 

1. Επαναπροσδιορισμός βαθμών (scaling)

Δέχεται (αρχικές) βαθμολογίες από το EXCEL. Υποβάλλετε τις αρχικές βαθμολογίες σε μετασχηματισμό (scaling) τριών παραμέτρων και τις τελικές βαθμολογίες τις μεταφέρετε πίσω στο φύλλο EXCEL.

Στη βοήθεια εξηγείται ο αλγόριθμος scaling.

2. Χρωματικές εκρήξεις

Συλλογή από εικόνες που αποτυπώνουν σε χρωματική αναπαράσταση το πλάτος ταλάντωσης των μορίων υγρού μετά από συμβολή κυμάτων που παράγουν πολλές πηγές.

 

3. Υπολογισμός μορίων 2015, για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις Ημερησίων Γενικών Λυκείων.

Αναλύει τις διαφορές στις βαθμολογίες των γραπτών από τα προφορικά (2 μέθοδοι) και συνοψίζει το σύνολο των μορίων που προκαλούν τέτοιες διαφορές, ανάλογα με το πλήθος των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων (6 ή 7). Στη βοήθεια εξηγείται ο αλγόριθμος υπολογισμού.

4. Δυνάμεις του δέκα.

Δυνάμεις του δέκα είναι ο σύντομος τίτλος μιας όμορφης μικρού μήκους ταινίας που σκηνοθέτησε το Γραφείο των Charles και Ray Eames το 1977. Αναφορές στην ταινία γίνονται στη wikipedia όπως σε άλλες web pages.

Η αρχική ιδέα οφείλεται σε ένα Ολλανδό καθηγητή μέσης εκπαίδευσης, ονόματι Kees Boeke που εξέδωσε το 1957 ένα μικρό βιβλίο για παιδιά με τίτλο Cosmic View: The Universe in Forty Jumps. Αναπαραγωγή αυτού του βιβλίου μπορείτε να βρείτε σε ιστοσελίδες του CalTech και του Vendian.

Το 1982 η ταινία μετατράπηκε από τους Philip και Phylis Morrison και το Γραφείο των Charles και Ray Eames σε βιβλίο με τον ομώνυμο τίτλο και εκδόθηκε από την Scientific American Books (θυγατρική της W.H. Freeman and Company).

5. Κωδικοί ISO, σημαίες και εθνικοί ύμνοι κρατών.

Για κάθε μία από 247 χώρες δείτε το επίσημο όνομά της στα αγγλικά, τους κωδικούς ISO 2 ή 3 γραμμάτων, τη σημαία της, τη θέση της στον παγκόσμιο χάρτη και ακούστε τον εθνικό της ύμνο.

6. Alpha blending

Αναμείξτε δύο εικόνες jpg, bmp, wmf, ico & gif με τη μέθοδο alpha blending. Αντιγράψτε το αποτέλεσμα στον clipboard και από εκεί σε όποια άλλη εφαρμογή θέλετε.

7. Οι «ξύλινες» γλώσσες

Ένας πίνακας με γραμμές και στήλες που κάθε κελί του περιέχει ένα κομμάτι πρότασης. Επιλέξετε από κάθε στήλη το κομμάτι πρότασης που βρίσκεται σε ένα κελί, και τότε θα σχηματίσετε μια ολοκληρωμένη πρόταση, που στο άκουσμά της φαίνεται να έχει κάποιο νόημα, αλλά...

Η «ξύλινη» γλώσσα των πολιτικών, η «ξύλινη» γλώσσα των λοιμωξιολόγων και η «ακηδεμόνευτη» γλώσσα των συνωμοσιολόγων είναι τρεις τέτοιες περιπτώσεις.

8. Οπτικός έλεγχος βαθμών στα Βαθμολογικά Κέντρα Πανελληνίων Εξετάσεων

Έλεγχος των βαθμολογιών τετραδίου πριν την επίσημη καταχώρησή τους, για τον εντοπισμό λαθών που πρέπει να διορθώσει ο ίδιος ο βαθμολογητής (πχ υπέρβαση βαθμού).

  • Κάθε μάθημα μπορεί να έχει μέχρι και 10 θέματα, με το κάθε θέμα να έχει μέχρι και 10 υποθέματα.

  • Για κάθε υποθέμα καθορίζετε κανόνα εγκυρότητας είτε με μοναδικούς βαθμούς είτε με εύρος βαθμών είτε και με μείγμα των δύο.

  • Ελάχιστο πλήθος πληκτρολογήσεων λογιστικού τύπου. Πχ στο επόμενο κελί μπορείτε να πάτε με ENTER, TAB, δεξί βελάκι ή κάτω βελάκι.

  • Κλείδωμα του αρχείου δεδομένων.

Οδηγίες εγκατάστασης σε αρχείο PDF

9. Εξαγωγή των ονομάτων των αρχείων ενός συστήματος φακέλων και αρχείων σε αρχείο Text.

 

 

(Τελευταία ενημέρωση 10 Ιουνίου 2021)