Συνήθη εργαλεία στα παράθυρα προεπισκόπησης

 

 

 

 

Πραγματική μεγέθυνση

Κάντε κλικ πάνω στην ετικέτα για να ανοίξει βοηθητικό παράθυρο ώστε να καθορίσετε το ποσοστό συνολικής πραγματικής μεγέθυνσης/σμίκρυνσης των εκτυπώσιμων αντικειμένων.

Πολλές φορές το πρόγραμμα θα αλλάζει αυτόματα το ποσοστό πραγματικής μεγέθυνσης για να μπορούν να προβάλλονται τα εκτυπώσιμα στοιχεία συμβατά με άλλες επιλογές σας, όπως πχ το πλάτος στηλών.

 

Το Ύψος & Πλάτος των κελιών

Με αριστερό κλικ πάνω στα κουμπιά + ή – μεγαλώνετε ή μικραίνετε το πλάτος/ύψος συγκεκριμένης κατηγορίας κελιών με μεγάλα βήματα.

Με δεξί κλικ πάνω στα κουμπιά + ή – μεγαλώνετε ή μικραίνετε το πλάτος/ύψος συγκεκριμένης κατηγορίας κελιών με μικρά βήματα.

Για να αλλάξετε κατηγορία κελιών κάντε κλικ πάνω στο λεκτικό που εμφανίζεται, οπότε θα εμφανιστεί το λεκτικό επόμενης κατηγορίας κελιών. Ξανακάντε κλικ για να ξαναλλάξετε την κατηγορία κελιών, και ούτω καθεξής. Η ενέργεια αυτή επαναλαμβάνεται κυκλικά.

 

Ο μεγεθυντικός φακός

Ο μεγεθυντικός φακός αναφέρεται σε λειτουργίες μόνο για την οθόνη. Για την ακρίβεια, λειτουργεί με τους παρακάτω 3 τρόπους:

Κατά τις λειτουργίες αυτές το κέντρο της σελίδας παραμένει ή επανέρχεται πάντα στο κέντρο της οθόνης.

Αν η σελίδα ξεπερνάει τα όρια της οθόνης έχετε στη διάθεσή σας μια κάθετη και μια οριζόντια κυλιόμενη μπάρα για να μετακινείτε κατάλληλα τη σελίδα σας.

 

Μεγέθυνση γύρω από μη κεντρικό σημείο

Αν θέλετε μεγέθυνση γύρω από ένα μη κεντρικό σημείο, τότε κάντε αριστερό click πάνω στο σημείο αυτό. Τα πάντα γύρω από το σημείο μεγεθύνονται κατά 5% και το σημείο παραμένει στην ίδια θέση.

Αν θέλετε σμίκρυνση γύρω από ένα μη κεντρικό σημείο, τότε κάντε δεξί click πάνω στο σημείο αυτό. Τα πάντα γύρω από το σημείο σμικρύνονται κατά 5% και το σημείο παραμένει στην ίδια θέση.

Για να επιστρέψετε σε επισκόπηση ολόκληρης της σελίδας σας, κάντε click σε οποιοδήποτε σημείο της σελίδας, κρατώντας πατημένο το πλήκτρο SHIFT.

 

Αλλαγή σελίδας στην οθόνη

Αν η εκτύπωση ολοκληρώνεται σε πολλές σελίδες, στην οθόνη εμφανίζονται κουμπιά με βέλη για αλλαγή σελίδας. Μερικές εκτυπώσεις σας θα εκτείνονται οριζόντια και κάθετα, σε πολλές σελίδες, οπότε στη γενική περίπτωση μπορείτε να κινηθείτε σε τέσσερις κατευθύνσεις.