Περιορισμοί #14, Αποκλεισμός χρήσης αιθουσών από τμήματα

 

Στο παράθυρο αυτό δηλώνετε για μια συγκεκριμένη δυάδα (τμήμα, αίθουσα) την απάντηση στο ερώτημα:

 

´                 επιτρέπεται το τμήμα να χρησιμοποιεί την αίθουσα;

 

Κατά τον ορισμό των αναθέσεων μπορείτε να καθορίσετε την αίθουσα ή τις αίθουσες που θα λειτουργεί η κάθε ώρα διδασκαλίας της ανάθεσης.

Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που δεν θα θέλατε ή δεν μπορείτε να προσδιορίσετε τόσο καλά τη χρήση αιθουσών.

Από την άλλη μεριά, ίσως βρίσκετε τη δυνατότητα που σας δίνουμε να στέλνετε ώρες διδασκαλίας των αναθέσεων σε οποιαδήποτε αίθουσα είναι ελεύθερη, πολύ γενική και θα θέλατε κάτι ενδιάμεσο. Οι περιορισμοί #14 αποτελούν διασαφήνιση της επιλογής: οπουδήποτε.

Έτσι, ίσως σας είναι χρήσιμο για κάθε τμήμα να μπορείτε να ορίζετε ένα περιορισμένο πλήθος αιθουσών, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από το τμήμα.

 

 

Αυτόματες επιλογές του προγράμματος

Όταν δημιουργείτε ένα νέο τμήμα, αυτομάτως, έχει στη διάθεσή του για χρήση όλες τις αίθουσες που έχετε ορίσει, αρκεί ο αριθμός των μαθητών στο τμήμα να μην είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των θέσεων στην αίθουσα.

Όταν δημιουργείτε μια νέα αίθουσα, αυτομάτως, είναι διαθέσιμη για χρήση από όλα τα τμήματα, αρκεί ο αριθμός των θέσεων στην αίθουσα να είναι τουλάχιστον ίσος, αν όχι μεγαλύτερος, από τον αριθμό των μαθητών στο τμήμα.

 

Απενεργοποίηση των περιορισμών #14

Όπως με όλες τις κατηγορίες περιορισμών έτσι και με αυτούς της κατηγορίας #14, μπορείτε να τους ενεργοποιείτε και απενεργοποιείτε κατά το δοκούν.

Όμως, ακόμη και αν έχετε τους περιορισμούς #14 απενεργοποιημένους κάποιες απαγορεύσεις χρήσης αιθουσών από τμήματα μπορεί να επιβιώνουν.

Στην περίπτωση που ο αριθμός των μαθητών ενός τμήματος είναι μεγαλύτερος από τη χωρητικότητα μιας αίθουσας, είναι προφανές ότι το τμήμα δεν πρέπει να χρησιμοποιεί την αίθουσα. Αυτού του τύπου οι απαγορεύσεις ΔΕΝ ΑΝΑΙΡΟΥΝΤΑΙ με την απενεργοποίηση των περιορισμών #14.

 

Ωρολόγιο πρόγραμμα πολλών εβδομάδων

Αν χειρίζεστε πρόγραμμα πολλών εβδομάδων, με τμήματα που έχουν κύκλο εμφάνισης μεγαλύτερο της μιας εβδομάδας, ένας περιορισμός #14 στη χρήση αίθουσας από τμήμα θα ισχύει για όλες τις εβδομάδες.

 

Έλεγχοι μετά από μια αλλαγή

Αν έχετε ήδη προχωρήσει σε ορισμό αναθέσεων και χρήση αιθουσών, σε κάθε σας αλλαγή, πρέπει να ελέγχουμε ότι οι αλλαγές που κάνετε ίσως αντικρούουν τη χρήση των αιθουσών από τις αναθέσεις. Σε κάθε τέτοια περίπτωση, ξεκινάμε διάλογο μαζί σας για να σας βοηθήσουμε να δημιουργήσετε ένα λογικά συμβατό σύστημα περιορισμών.

Αργότερα, θα απαιτηθούν και άλλοι έλεγχοι στα δεδομένα σας για τη διασφάλιση ύπαρξης ωρολογίου προγράμματος.

 

o       Περιγραφή του παραθύρου ορισμού των #14 περιορισμών