Περιορισμοί #3, στις ώρες λειτουργίας των αναθέσεων

 

Στο παράθυρο αυτό δηλώνετε για μια συγκεκριμένη τριάδα (ανάθεση, ημέρα, ώρα στην ημέρα) την απάντηση στο ερώτημα:

 

 

επιτρέπεται η ανάθεση να λειτουργεί την ώρα της ημέρας;

 

 

 

Αυτόματες επιλογές του προγράμματος

 

Ωρολόγιο πρόγραμμα πολλών εβδομάδων

Αν χειρίζεστε πρόγραμμα πολλών εβδομάδων, με αναθέσεις που έχουν κύκλο εμφάνισης μεγαλύτερο της μιας εβδομάδας, ένας περιορισμός σε ώρα λειτουργίας της ανάθεσης θα ισχύει για όλες τις εβδομάδες στις οποίες λειτουργεί η ανάθεση.

 

 

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Η κατηγορία περιορισμών #3, στις ώρες λειτουργίας των αναθέσεων, είναι μεγαλύτερης διακριτικής ικανότητας από τους περιορισμούς #1 και #2, στις ώρες λειτουργίας τμημάτων και τις ώρες διαθεσιμότητας των καθηγητών αντίστοιχα, με την έννοια ότι: οι περιορισμοί #1 και #2 μπορούν να αντικατασταθούν από περιορισμούς #3.

Αντιθέτως, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει με τους περιορισμούς #4, στις ώρες διαθεσιμότητας των αιθουσών, λόγω της επιλογής που έχετε να χρησιμοποιείτε (αν θέλετε) διαφορετική αίθουσα ανά ώρα ανάθεσης ή την επιλογή να στέλνετε ώρες της ανάθεσης σε οποιαδήποτε αίθουσα τύχει να είναι ελεύθερη.

 

 

Υπερβολική χρήση περιορισμών #3

Υπάρχει περίπτωση, από λάθος, να έχετε περιορίσει τόσο πολύ τις ώρες λειτουργίας των αναθέσεων ώστε να μην υπάρχει ωρολόγιο πρόγραμμα. Έχουμε σχεδιάσει ελέγχους με σκοπό τον εντοπισμό τέτοιων προβλημάτων.

 

Οι περιορισμοί #3 και οι άλλοι περιορισμοί

Αν χρησιμοποιείτε και άλλες κατηγορίες περιορισμών πέραν των περιορισμών #3, τότε ένας περιορισμός στις ώρες λειτουργίας μιας ανάθεσης μπορεί να έχει, και συνήθως έχει, αντίκτυπο στις ώρες λειτουργίας άλλων αναθέσεων και κατ’ επέκταση στις ώρες λειτουργίας τμημάτων ή ακόμη και στις ώρες διαθεσιμότητας των καθηγητών.

Στο συνολικό σύστημα των περιορισμών (έχετε στη διάθεσή σας μέχρι και 15 κατηγορίες ανελαστικών περιορισμών) ο ρόλος καθενός περιορισμού μπορεί να είναι δυσδιάκριτος.

Η χρήση των ελέγχων είναι επιβεβλημένη ακόμη και για τη δημιουργία απλών ωρολογίων προγραμμάτων.