ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ SHSoft

 

1. Επαναπροσδιορισμός βαθμών (scaling)

Δέχεται αρχικές βαθμολογίες από το EXCEL. Υποβάλετε τις αρχικές βαθμολογίες σε scaling τριών παραμέτρων και τις τελικές βαθμολογίες τις μεταφέρετε πίσω στο φύλλο EXCEL.

Στη βοήθεια εξηγείται ο αλγόριθμος scaling.

2. Χρωματικές εκρήξεις

Συλλογή από εικόνες που αποτυπώνουν σε χρωματική αναπαράσταση το πλάτος ταλάντωσης των μορίων υγρού μετά από συμβολή κυμάτων που παράγουν πολλές πηγές.

 

3. Υπολογισμός μορίων 2015, για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις Ημερησίων Γενικών Λυκείων.

Αναλύει τις διαφορές στις βαθμολογίες των γραπτών από τα προφορικά (2 μέθοδοι) και συνοψίζει το σύνολο των μορίων που προκαλούν τέτοιες διαφορές, ανάλογα με το πλήθος των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων (6 ή 7). Στη βοήθεια εξηγείται ο αλγόριθμος υπολογισμού.

4. Δυνάμεις του δέκα.

Δυνάμεις του δέκα είναι ο σύντομος τίτλος μιας όμορφης μικρού μήκους ταινίας που σκηνοθέτησε το Γραφείο των Charles και Ray Eames το 1977. Αναφορές στην ταινία γίνονται στη wikipedia όπως σε άλλες web pages.

Η αρχική ιδέα οφείλεται σε ένα Ολλανδό καθηγητή μέσης εκπαίδευσης, ονόματι Kees Boeke που εξέδωσε το 1957 ένα μικρό βιβλίο για παιδιά με τίτλο Cosmic View: The Universe in Forty Jumps. Αναπαραγωγή αυτού του βιβλίου μπορείτε να βρείτε σε ιστοσελίδες του CalTech και του Vendian.

Το 1982 η ταινία μετατράπηκε από τους Philip και Phylis Morrison και το Γραφείο των Charles και Ray Eames σε βιβλίο με τον ομώνυμο τίτλο και εκδόθηκε από την Scientific American Books (θυγατρική της W.H. Freeman and Company).

5. Κωδικοί ISO, σημαίες και εθνικοί ύμνοι κρατών.

Για κάθε μία από 247 χώρες δείτε το επίσημο όνομά της στα αγγλικά, τους κωδικούς ISO 2 ή 3 γραμμάτων, τη σημαία της, τη θέση της στον παγκόσμιο χάρτη και ακούστε τον εθνικό της ύμνο.

6. Alpha blending

Αναμείξτε δύο εικόνες jpg, bmp, wmf, ico & gif με τη μέθοδο alpha blending. Αντιγράψτε το αποτέλεσμα στον clipboard και από εκεί σε όποια άλλη εφαρμογή θέλετε.

7. Η ξύλινη γλώσσα των πολιτικών.

Μια ιδέα που πρωτοεμφανίστηκε σε ιστοσελίδα των Geosites από τον επονομαζόμενο Περίκαλο και επαυξήθηκε από τον κ. Γιάννη Πλατάρο.

Υπάρχουν 4 στήλες με 15 ημιτελείς προτάσεις στην κάθε μία. Διαλέγεις μία ημιτελή πρόταση από κάθε στήλη και έτσι σχηματίζεις μια ολόκληρη πρόταση, που στο άκουσμά της φαίνεται να έχει κάποιο νόημα αλλά στην πραγματικότητα δε λέει τίποτε.

8. Οπτικός έλεγχος βαθμών στα Βαθμολογικά Κέντρα Πανελληνίων Εξετάσεων

Έλεγχος των βαθμολογιών τετραδίου πριν την επίσημη καταχώρησή τους, για τον εντοπισμό λαθών που πρέπει να διορθώσει ο ίδιος ο βαθμολογητής (πχ υπέρβαση βαθμού).

 

9. Εξαγωγή των ονομάτων των αρχείων ενός συστήματος φακέλων και αρχείων σε αρχείο Text.

 

 

(Τελευταία ενημέρωση 1 Ιουλίου 2020)